Çağımızın en büyük sorunlarından biri çocuk yapamamak, yani kısırlık. Dengesiz beslenme, hormonlu yiyecekler, kilo, yoğun iş temposu, sigara bağımlılığı, stres, yaşın ilerlemiş olması hamileliği engelleyen unsurlar. Bu unsurlardan ne kadar kendimizi koruyabilirsek çocuk yapma umuduna o denli yaklaşabiliriz. Tüp Bebek Kliniği
Eğer sağlığımızda kalıtsal hastalıklar söz konusu değilse tedavi yöntemleri, beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmek, spor yaparak sağlıklı yaşamaya çalışmak, stresten uzak durmak pozitif adımlar.Tüm alternatifler denendiyse ve olumsuz sonuçlar alındıysa tüp bebek tedavisi neden olmasın? Çocuk yapmak isteyen çiftler için tüp bebek en iyi çözüm olasılıklarından biri.
Başak ve Burak çifti de bu örneklerden biriydi sadece. Başak 32 yaşında daha önce çikolata kisti ameliyatı olmuş ve artık çocuk yapmak istiyordu. Burak her kötü anında olan, destek veren bir erkekti. Tüp bebek kliniğine giderek tüm testleri sonuçlandıktan sonra tüp bebekle çocuk sahibi olmayı deneyeceklerdi. Fakat doktor Başak’ın psikolojik destek almasını istiyordu. Çünkü birinci belki de ikinci, üçüncü hatta dördüncü denemelerde olumsuz sonuçlar olabilirdi. Başak’ın bu olumsuzluklara kendisini hazırlaması gerekiyordu.
Başak’ın yumurtalıkları uyarıldı. Daha sonra da çatlatma iğnesi yapıldı. İğneden 36 saat sonra yumurtalar 15 dakikada toplandı.Burak’tan da alınan sperm hücresi yumurtalarla mikroenjeksiyon yöntemi ile döllendirildi. En kaliteli embriyo seçilerek Başak’ın rahmine transfer edildi. 12 gün sabırsızlıkla geçen zaman diliminde Başak strese girdi ve kanaması başladı.
Tüp Bebek Kliniği
Stres kazanmıştı, tedavi başarısız olmuştu. İkinci denemede Başak sakinliğini korumaya çalışarak 12 günü istirahatle, keyifli geçirmeye çalıştı. Test sonucu olumluydu. Alış verişe bile başlamışlardı. Bebeğin kalbini dinlemeye gittikleri gün çift kalp atışı duyduklarında uzun süre şoku atlatamadılar. İkiz bebekleri olacaktı.
Başak’ın ara ara kanamalrı devam etti, her defasında düşük yapacağım korkusu ile doktora koştu. Fakat ikizler dirayetle annelerine tutunuyorlardı.37. haftada doğdular, normal bebeklere kiloları düşüktü, solunumlarında problem vardı. Bir ay çift bebeklerini küvezden izlemek zorunda kaldılar. Bir ay sonra ki kavuşma bütün çektiklerine değerdi.
https://www.teksencamlibel.com/tup-bebek-yontemi-ile-bebek-sahibi-olmak/