Tıbbın üreme tedavisinde yıllardır gösterdiği gelişmeler sayesinde, bebek sahibi olmak isteyip doğal yollardan olamamış, ancak yan tedavileri denemiş binlerce çift bu isteklerine kavuşmuşlardır. Tüp bebek bu tedavilerden bir tanesidir. Aşılama yöntemi bir diğer yöntem olarak bilinmektedir. Gereken testler yapıldıktan sonra, çiftlerin tüp bebek tedavisine uygun olup olmadığı belirlenir. Uygunsa tedaviye başlanır. Ancak tedaviye başvurmadan uzmanlar tarafından doğru bilgilendirilmek, çiftler açısından çok önemlidir. Tüp bebek tedavisinin aşamalarının ilkinde çiftlerle görüşme sağlanır. Güvenilir Bir Yöntem Olarak Tüp Bebek Tedavisi
Çiftlere kısırlığın sebepleri anlatılarak bilinçlendirme yapılır. Bu aşamada erkeklerinde bulunması gereklidir. Kliniğe gelirken yapılan tüm tetkiklerin, hazırlanmış raporların, rahim filminin getirilmesinde fayda vardır. Bu yöntemin başarısız olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi tüp kanallarının tıkalı olmasıdır. Embriyo yapısında genetik bozukluk başarısız olma sebeplerinden bir tanesidir. İlaçtan sonra embriyo çatlaması gerçekleşmemesi de tedavinin başarısız olmasına neden olur. Çikolata kistleri ve rahim içi bozuklukları tüp bebek tedavisinin başarı oranını düşürür. İlk muayene yapılması için adet döneminin bir gününde yapılma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Normal bir günde de ilk muayene yapılmaktadır. İkinci adım olarak bilinen stimülasyon tedavisinde ise adetin ikinci ya da üçüncü gününde kliniğe gelinmelidir. Duruma göre o günün hormon değerleri de ölçülebilir. Sonuçlara göre yumurta gelişimi için bazı hormon ilaçları verilir. Üçüncü aşama yumurta toplama işlemidir. Hormon tedavisi sonrasında olgunlaşan yumurtalar genel anestezi altında vajinal yoldan cerrahi operasyonla toplanır. Yumurtalar laboratuvar ortamına alınır ve mikroenjeksiyon yöntemine hazırlanmaktadır. Ardından mikroenjeksiyon yöntemine geçilir.
Güvenilir Bir Yöntem Olarak Tüp Bebek Tedavisi
Bu yöntemde labaratuvarda mikroskopla yumurtaların uygun olup olmadığı değerlendirilir ve seçilmiş spermler ve yumurtaların döllenmesi sağlanır. Embriyo transferi tedavinin beşinci aşamasını oluşturur. Çok kısa süreli ve aynı zamanda bir o kadar da önemli bir aşama olarak bilinmektedir. Ağrısız ve acısız bir aşamadır ancak çok nadir durumlarda anesteziye başvurulmaktadır. Belli bir olgunlukta olan yumurtalar rahim içine özel kataterlerle yerleştirilir. Transfer işleminden sonra rahim içine tutunmayı destekleyici ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Transfer bittikten sonra 12. veya 15. günde gebelik testi yapılır.
https://www.teksencamlibel.com/robotik-cerrahi-da-vinci-robotu/